Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lille pojkens högsta önskan

Mamma jag vill att du är hemma när jag kommer hem från skolan

Jag kan inte du vet väl att jag måste jobba

Men måste du jobba just då

Det måste jag det vet väl du, vi måste ha mat och sånt

Kan du inte jobba mindre det gör ju Emils mamma

Då räcker inte pengarna till

Du kan väl sluta röka och fjällen bryr jag mig inte om
jag vill att du är hemma när jag kommer hem från skolan mamma

Du får prata med pappa

Pappa jag vill att du är hemma när jag kommer hem från skolan

Jag kan inte du vet väl att jag måste jobba

Men måste du jobba just då

Det måste jag det vet väl du, vi måste ha mat och sånt

Kan du inte jobba mindre det gör ju Emils mamma

Då räcker inte pengarna till

Du kan väl sluta golfa och fjällen bryr jag mig inte om
jag vill att du är hemma när jag kommer hem från skolan pappa

Sedan var allt som det var förut




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-19 11:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om barn som längtar efter gemensam tid med föräldrarna i vardagen.
2022-11-21

  Lottie Ålhed VIP
Den viktiga närvaron i barnens liv. Fint!
2022-11-20

  Öknens Ros VIP
Vi har ett samhälle byggt på att de som kan jobbar för välfärdens skull. Logistiken måste fungera, sjukvård, skolor, industrier etcetera. Tyvärr kommer barnen i kläm.
2022-11-20

    Lena Staaf VIP
Tänkvärt! Visst finns det föräldrar som kan korta sin arbetstid om de väljer bort en del dyra fritidssysselsättningar men långt ifrån alla. Och särskilt inte de ensamstående.
2022-11-19

    Sefarge VIP
Med nyckel i snöre om halsen
gick många barn hem en
-samma och inväntade
att föräldrarna skulle
Komma hem.



2022-11-19

    Music mind VIP
Tänk vad egentligen så enkla saker barn vill ha mest, men som synes svåra att ge.
2022-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP