Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
versoin 2


Inre väsen

Jag är anden på din axel
Talar om att du inuti är vacker

Jag är spöket i din garderob
Talar om hemligheter som få

Jag är trollet som vill väl
Talar om världen som tär

Jag är demonen till din tid
Talar om att du i ditt liv söker frid

Jag är ängeln i din hand
Talar om att själen hos dig vann

Om skapandet går splittrande isär
Kan helheten finnas i allt om vad du håller kärt

Och jag gör allt jag kan
För i hjärtat ditt du fann

Kärleken som gav läkande tröst
Med längtan som brinner i ditt bröst

Den hjälte du väljer
Lyser igenom i det mörker som bränner

Är jag alven som knackar på din rygg?
En vän i motvind som gör dig trygg

Den tro som står för dig och i ditt liv
Är starkare när du tror på vad du vill

Önskningen talar om krav
Att leka Gud är inget svar

Men djävulen kan du inte räkna med
Den döljer sig bortom skuggor du inte alltid kan se

Att spela livets spel
Går som lekande mönster i steg

Det finns bestämda regler för den som anar
Känslan går rakt igenom toppar och dalar

När karusellen för förändringen äntligen stannar av
Bottnar tanken längst ner i grunden av att få komma till tals

Livets sköra balansgång
Är inte alltid kompromissande
Men kan däremot vara paradoxal

Reglerna kan pröva baksidorna
För hålla tråden till att hamna rätt igen
Så som det borde vara egentligen

Men självklart kan det finnas monster
Som tar allt du äger och har
Frågan är vad som finns kvar?

Till min natur leder moralen om känslan vidare
En varelse som via kreativiteten söker bredare

Kan skapandet styra till vad som än är ditt inre väsen
För vad som får bli och händer just nu

Kanske kommer tomten tidigt i år?
Hoppas för oss båda två




Skapa | Skriva av eldblomma
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-19 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eldblomma
eldblomma