Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
C i "Brajcinodalen" ska vara ett alternativt c, men systemet som Poeter.se envisas med att behålla, tillåter inte sådana grafiska utlevelser. Det gör däremot dess engelska systersajt. Jag får aldrig något svar på varför den svenska sajten inte gör det.


Tidig morgons lövtunna alfabetitet


Morgonen kommer lite tidigt
idag,
men jag lyfter ut Inger Christensens
Samlede digte
ur boksnurran vid sängen;
hennes röst lugn i förgängelsen

Bokstäverna i min blyertspenna,
handstilade,
hukar i potentialitet,
svepta i lövtunn alfabetitet,
nyvakna, yrvaket ljudande,
tecknande från Aa – till Öö
i en böljande tusenfotingrörelse
i probabiliteten
innan valet fallit
på den av dem,
som får leda meningsbyggandet
i sitt Mm-ande
i hopp om snar punkt

- men poeten är lurig,
och lämnar alla tjugonio punktlösa
i det öppna fönstret mot ovisshet
och evighet,
i andlösheten inför allt oskrivet,
när jag släpper ut Sjostakovitjs tredje stråkkvartett
från 1946
ur sin binära fångenskap,
och hör den mäta rummets rymd
såsom de fladdrande, krängande fjärilarna
i Christensens Sommerfugledalen
stiger
“som farvestøv fra jordens varme krop”
i “Brajcinodalens middagshede luft”




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-11-21 09:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
har du skrivit i forumet om det? de lyssnar mer där... det är typ 4 personer som driver hela sajten... om du undrar varför använder den här sajten ASCII, så det är 256 tecken som finns, europeiskt eller snarare nordiskt/svensk ASCII. få se om det här funkar.... ? ? ?
2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP