Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulturkollaps

Jag är nästan säker på vad jag ser
en konstaterad kulturkollaps
där varje ord blir en spade i ohelig jord
den bara gräver sig längre ner
jakt på licens, lågor tänds, av vad jag ser
för varje träd vi hugger ned
för varje liv, varje själ, vi släcker ned
svartnar blicken mer och mer…

Jag är nästan säker på vad jag hör
en konstaterad kulturkollaps
jag kan ha fel, men jag vet vad jag vet
vi säljer av, rear ut, vår mänsklighet
vi saktar in, tappar fart, tacklar av
vi somnar in i vår tro på framstegets myt
så logga ut, fiska lite längre ut
stå inte ut, slå ett hål, på framstegets myt

Så kan du lova att dagen ska gry, en gång till…

E nästan säker på hur jag mår
i en konstaterad kulturkollaps
som du förstår, när allting har sitt pris
och varje lust, varje längtan är legitim
så finns en gräns, finns ett stopp för vad som går,
hur mycket skit ska produceras som vi inte tål?
hur mycket mer ska kompliceras så vi inte förstår,
nej slå ett hål, öppna dörren till din framtidstablå

Så kan du lova att dagen ska gry, en gång till…




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lustverket VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-11-21 13:03



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Ja kollapser finns överallt nu, säker stil på skriften här. Det de flesta inte vet det är att tiden är kort. Allt har sitt pris o överkonsumtionen är svår, så vi går över till fattigdom nu enligt K Scwab. /Maria

2022-11-26

  Daphne VIP
asså WOW! Gillar skarpt! Kanske om Greta sjöng den här, att de högt uppsatta råden skulle lyssna? Jag lyssnar iaf, och diggar med!:)
2022-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP