Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att lura män är lätt men att lura sig själv är ännu lättare


Ett Skogsrå - en vArg bevingad

Varje gång jag nämner
vad jag gått igenom

varje gång jag nämner det för dig

vill jag bara krypa tillbaka
till det varg-gryt jag kom ifrån

Gå under jorden
byta namn och adress
skapa ett nytt jag
som Mogli

Jag vill aldrig återvända
till människo-byn
jag vill aldrig mer se
en människa i ögonen
när normer spräcks

Deras magra sköra normer
som dom längtar efter
som dom hoppas ska finnas
där ute nånstans
lite som att tro på tand-fen

Men vad händer när tand-fen
står framför dig
när du tappar hakan
och allt du hoppats på
finns

Bara helt jävla fattig

En tand-fe utan pengar
(hur fan berättar man
att man blivit rånad,
jag menar då, för länge sen
och vingarna är allt man har kvar?)

Jag kan inte ge dig några pengar
vingarna betyder nåt annat
för dig
så vad är jag då?
om inte en annan organism

Ett skogsrå

vacker utanpå och tom inuti
skrivandes dikter på dikter
försökandes hitta mening
någonstans långt inne
genom ryggstammens hål

Kan inte nån gröpa ut mig
som ett ägg bara
så har vi det där
svart på vitt
essens med lite örtsalt

Så slipper vi tveka
slipper jag förklara
att inga pengar kan köpa
fattigdomen hos en fe
med hål i ryggen












Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2022-11-21 16:06



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Du målar bilden av en organism med annan puls och med andra normer än dess omgivande organismer. Någon som ligger på andra frekvenser och som tappar sin egen i letandet efter omgivningens. Längtan tillbaka till varggrytet, för vargen ger fan i alla normer, han följer bara sina egna, om så till det bittra slutet. Fint skissad melankoli som ändå öppnar för en lösning.
2022-11-22

    ej medlem längre
"Jag vill aldrig återvända
till människo-byn"

fint sagt. väldigt vackert. jag hatar allt och alla, och kärleken är ömsesidig. alla i hela världen tar mer droger, dricker mer, röker mer, än mig. jag tar knappt nånting alls. jag brukade inte ens dricka kaffe eller te! texten är längre och det är mycket att ta in. jag reagerade på en del. du har talang. så jag säger som vanligt sluta aldrig skriva. tanken är din starkaste kroppsdel. utveckla den. bli poesi i allt du gör känner tänker säger dansar målar kommer ihåg ändra ditt tankesätt till att bli ren poesi ett oändlig vacker multidimensionellt flöde med alla ord färger och ljud. det är enkelt. va dig själv. som punken säger.
2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP