Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad skall vi med en levande planet till,,. Poetisk stafett, tillsammans med Chan, TrollTörnTrappan, Cikoria Blå och Gunwale. Få tre ord av föregående diktare och lägg till arton egna. Den här gången har jag fått frästes, ordlöst och bannlyst av Gumwale.


Naturen får inte plats


Vi har vetat det

ända sedan jorden

första gången frästes

Ordlöst har vi sedan bannlyst

vad vi inte ensamma kan äga.



22/11 2022




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-22 17:12



Bookmark and Share


  Chan VIP
Tänkvärt litet stafettbidrag som visar att man kan säga mycket med få ord.
2022-11-23

  Gunwale VIP
Ja, det fräste väl i början nånstans … av vatten mot glöd? (men vem hörde det fräset?) och sen kanske vi fick fräsandet i oss som ett nedärvt minne?
2022-11-22

  TrollTörnTrappan VIP
Lysande! Både ordet "frästes" samt "bannlyst" kommer mig tänka på brandgult eldklot. Varpå det iofs tog sina runda årmiljoner(?) innan den grönaste formen av natur växte...

Människan vill väl skapa egna vrår i världsalltet - där även sånt som poetiska bokstäver tycks betyda mer än blad och rötter?!
2022-11-22

  Cikoria Blå VIP
Sådana är vi. Texten passar bra, kanske särskilt i dessa tider
2022-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP