Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Dig Ugglis <3


En Berguv, Min Berguv

Jag vet inte hur vi ska bli vänner
du och jag men nu sitter ugglan
här på min axel
och det närmar sig midnatt

Vi har varit i gräl så länge nu
om hur vi ska gå vidare
på den buddhistiska vägen
ja den som man aldrig hittar
om man letar

Varför alla dessa gåtor
hela tiden
varför aldrig tala talspråk
eller kommer visdom
med en förkärlek för det dunkelt sagda

Att jag var en profet
var det en tjej som sa på storken
en mormon jag träffade
som hade hittat ljuset
eller enkel närhet

Jag blev förstås smickrad
vem vill inte vara profet
och sen tänkte jag på Jesus på korset
och förbannade mig över
det mörka ödet bakom varje hjältes saga

Så om du ska bli profet
vet jag inte hur vi ska bli vänner
för jag vill allra helst
sitta framför brasan med en Berguv




Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-11-23 00:38



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Det låter värdigt en profet, framför brasan med en berguv.
2022-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP