Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det skiftar

Tankar i natten kan orsaka kaos.
En aldrig sinande ström av idéer,
intryck, funderingar, personer,
minnen och annat flödar genom
vindlingar som var inställda på
sömnens rogivande verkan.

Tankar i natten kan fästa vid
en outplånlig företeelse som
inte vill ge efter för det behov
av nattro och stärkande sömn
som uppstår när dagens krav
vill de kroppen den belöningen.

Tankar i natten kan helt utebli.
Då söker dig sömnbehovet
självmant. Din kropp, ditt sinne,
allt som längtat efter rogivande
avslappning får en efterlängtad
belöning som tillfredsställer.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-23 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström