Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och putsade dikter


Vid porten och bankar

Prolog;

Förr om åren var jag yngre än idag

Idag är jag äldre än igår

Imorgon är jag äldre än idag

 

Dikt;

En konservativ reaktionär

Sitter och reagerar och svär

Använder ordet aldrig jämt från de lärde

Och suktar ständigt efter nytt värde

Till odistans inte medveten i någon tid

Om världens och människors ständiga förändring vid

Att han önskar bevara gamla myter

Sitter och domderar och skryter

Och brister i ödmjukhet med ett sting

Fast världen förändras runtomkring

Skryta får man väl göra ibland

Men lämna efter sig människor i ett gråtande land?

Hänsynslösa bristande eftertankar

Dömer och på ödmjuka människor klankar

Vart ska man vända sig när det brister?

Och tillvaron känns som ett segt klister?

Till vår Herre styr en del sina tankar

När cyniska fördomar står vid porten och bankar

 

Epilog;

Dikt i ödmjukhet tillägnad vår Herre!

 

Taleptox Skrev

Den 20221123

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2022-11-23 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP