Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalm


ANKOMST

På en åsna bars han fram,
på åsninnans fåle,
till en död för allas skam,
döden på en påle.

Några visste vem han var,
inte vart han skulle,
men en åsna honom bar
upp till dödens kulle.

Några sjöng och prisade
högt ett Hosianna,
innan törnen visade
såren på hans panna.

Kanske kommer han igen
snart, när ingen väntar.
Himmelrik är konungen, 
som på dörren gläntar.

 






Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-24 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP