Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vassa skalpellen

Funderar på den vassa skalpellen

Som jag nämner i min sista bok som kommer till Nyår.

Jag nämner den vassa skalpellen.

Som ligger i min hand just nu.

En riktigt äckligt vass jävel.

- - -


Och hur fan kan man slipa
en laserslipad skalpell?

- - -

Sitter och limmar på mitt modellplan
ensam i natten och funderar på barndomen.

När jag för många årsedan också limmade plan.
För att tygla min rastlöshet.

Och det förflutna barnhemsmörkret möter mig,

Hoppas som fan att jag inte får tag på
de gamla vårdarna ifrån barnhemmet på Vidkärrs barnhem.

- - -

För oavsett hur gamla dom är.

Så kommer jag att ha ett samtal med dem.





Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2022-11-26 06:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag bor på ett ställe som förut var ett finskt dagis. det brann ner. onda andar.
2022-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP