Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ställningstagande för den som så orkar stå emot Kärnkrafts -lobbyns oförsonligt hårdnande strup-grepp?


Vidimeringens hyckleri



Kärnkraft i rumpan
på den gröna elen

Och den gröna stål
framställningen

Med giftiga rester
som framtiden får
Ta hand om

När vi alla andra
är döda

Grönheten är bara
en försköning

Av bekvämlighetens
insomnande enfald

När lösningen är
Mångfald i krets-
loppets eko-logiska
hjulspann.

Bredvid den lilla
porlande bäcken
i sin egen energi

Som sprudlande
Drar förbi Bond
-gården,åkrarna

Ned till den säv
-liga ån,ut mot
en vass berikad
Mälar-vik

Där den drunknande
brer ut sig skälvande
i vår-kvällningen

inuti Rördrommens
hesa brummande.








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-26 09:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker och sorglig dikt! Kärnkraften förkroppsligar drömmen om att vi ska fortsätta att göra av med ohemult mycket energi och fortsätta leva precis som vi gör i dag.Det går inte.
2022-11-26

  Kungskobran VIP
Tom FN s klimat panel anser kärnkraft nödvändig för att klara CO 2 målet.
Lyssna på vetenskapen Greta.
2022-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP