Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

steg till tröst

 

i sakta mak
genom antydningarnas land
med underkylt duggregn
i hjärta och lungor
när inte dimmorna helt lindar in
mitt yttre och inre
kringränt av dofter lukter odörer
minnen en rännil av tid
konturer upplöses
en nötskrikevarning överrumplar
som ett dödsskrik ut
över frostvita mattan av myrmark
tjälen lägger sej
stigstegen sviktar knarrande
dagen går tårande över
i skymning och svärta
jag andas tyngre nu
tvekande dröjer jag där
söker vila och lyhördhet
kraft att ta mig över tröskeln
till samtal med dej
som också söker vägarna mellan oss

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 72 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-26 10:48



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Såå vackert ! Bokmärker !
2022-11-30

    Lena Staaf VIP
Väldigt vackert att få följa skalden på denna tunga och sviktande promenad.
2022-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Underkylt duggregn i hjärtat.
Svårslaget!
2022-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg