Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Appropå ingenting speciellt särskilt annat än att jag idag som så många andra dagar lik förbannat inte somnat än ... i mars 2013 då jag publicerade detta tidigare här - Idag 2022 finns hon i mitt liv och sömnrutinen fungerar bättre med tiden som går ...


Den Planerade dagliga sömnrutinen ...

... är tyvärr ej
densamma 
som den som värkligheten
tillåter mig att få anamma ...

Anpassade sömnstrategier
finns dock i reserv
men är ingenting som
finner några varmare sympatier
hos mig ...

... Ty förutsättningen
för hela anrättningen
är tämligen kärv ...

Blir mest
som allra bäst
att se sömnrutinerna
som ett arkadspel
på något förunderligt
sätt och vis ...

... Där varje
ernådd sömncykel
blir till ett slags prövning
där längden i antal timmar
blir ett resultatmått
i stort som smått
på framgång ...

Med tiden 
ger man successivt
upp den egentliga striden
och för att inte gå sönder
då man försöker behålla sinnesfriden
försöker man se det hela som
en intressant och spännande övning ...

... vilken börjar om
gång på gång på gång ...

Allt emedan 
de fysiska och mentala förutsättningarna
ställer allt större krav
på ökad skicklighet
vad avser att lyckas med att se till
att få tillräckligt med sömn
för att kunna få finnas kvar
tillräckligt länge till
för att hinna med lite mer av
allt det där man planerat
och så väldigt gärna under livet vill ...

För stunden 
känns det dock 
som om jag är mer beroende av
och bunden till
att trolla med livsförutsättningarna
utifrån det som blir kvar
av det spill
som utgör resterna av 
allt som en gång var
men som ej längre är ...


Söker finna ut
hur jag ska förmå tillvaron
att låta mig få lite mer
än vad jag just nu kan se
att livet synes mig kunna ge
tillbaka av allt det där ...


Vet vad som krävs
för att det ska bli
så att denna förbannelse hävs ...

Men även om jag fångar
ljusglimtar 
och är rätt så bra på det
så räcker det inte i längden
för att jag ska få vara kvar
i denna för detta mitt liv
existerande verklighet ...

Behöver nämligen den dig
som är ämnad för mig
nära, nära 
tätt intill mig ...

... varje dag
resten av mitt liv ...

... för att kunna förbli 
det för dig enda möjliga alternativ
som är jag
även under resten av ditt liv ...

Kanske krånglar jag till
bilden av vad jag behöver och vill
Men jag älskar verkligen livet i sig
och vill få leva med den dig
som jag älskar och som är ämnad för
och tillika älskar mig ...

Och för att öka chanserna till
att få fortsätta finnas till
behöver såväl jag
som den dig som är ämnad för mig
få lite perspektiv
på vad det är som krävs
för att hålla mig vid fortsatt liv
under överskådlig tid ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-11-26 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP