Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inom dej

 

 

 

 

Åh herregud vad jag vill vara

Dina ögons skära

 

'Shut me down’ med Dave Gahan
Spelar
Och Månen ler

 

Släck mej                                              älskande

ner

 

När alla svalorna Faller
Och Månen är allt jag ser

 

Ta mej

ta allt som är jag

För det finns ingenting mer

 

 

Klä av mej
så naket


Aves

                                     som vore vi flyktiga vingslag

 

Är mina tankar det vackraste
Jag någonsin ger




Fri vers (Fri form) av Skatflickan VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-11-26 19:43



Bookmark and Share


  Peter G VIP
väldigt vacker i ton och komposition, naket, nära, sensuellt.

Tycker rimmet som följer hela vägen igenom ger en liten dimension till. Snyggt!


2022-12-05

    ej medlem längre
När känslorna rusar en kväll händer det många saker!

Bra skrivet!
2022-11-30

  Emanuel Sigridsson VIP
Textsubjektet besöker naturens rum* och naturens rum besöker textsubjektet. En erotik som styrs av dess intertextualitet. Initialt finns ett förintelsemoment och det följer texten nästan till slutet. Men textsubjektet vaknar i sin sårbarhet i näst sista strofen. Aves är en fågelart där inte alla fåglar kan flyga, så vitt jag vet. Här ser det ut som om förmågan är på gång men tillbakabildas, men textsubjektet tar ett steg fram i sin längtan och upptäcker sig själv. Det som är överraskande, är att tanke och kropp blir skilda åt i stället för att kropp och tanke smälter samman. Just det finner jag väldigt intressant. Det understryker att Skatflickan söker ett nytt språk i erotikens namn. Men här är ännu inte textsubjektet framme mentalt. Men det är ett språk som närmar sig mystiken. Och jag tänker då att kropp och tanke blir ett. Man skall utgå från språkfilosofen Kristeva för att våga skriva något sådant.


* Jag skiljer knappt på naturens rum och kultur. Men jag medger att ”För det finns ingenting mer” är snarare kulturellt (filosofiskt).
2022-11-29

  Kungskobran VIP
Gillar.
2022-11-28

  Kajan VIP
Förunderligt skön; orden svävar och bär hela vägen .
2022-11-27

    Music mind VIP
Väldigt vackert.
2022-11-27

  Mfredrik VIP
Vacker, sensuell, naket
2022-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP