Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Hemlös reflektion

-

När jag går med mina varma skor

Möter en hemlös som barfota går

När jag går med mina rena kläder

Möter en hemlös som i trasor går

När jag går och den hemlöse ser mig

Ska jag titta upp, åt sidan eller ner?

Den hemlöses blick undviker jag nog

Det känns inget bra att se honom på något sätt

Känns olustigt här när jag går i mina varma skor

Bäst att skynda hem till varma huset där jag bor

-

En stilla å rinner förbi där jag och den hemlöse går

Jag halvspringer förbi så att detta besvärliga möte

Bara varar så kort som det kan bli, utan blick eller kemi

I vattnet från ån ser jag plötsligt spegelbilden av mig själv

Men också den hemlöse ser och studerar speglingen av sig

Där ute på ån är vi båda i utdragen form och med olika färger

Men är vi ändå samma – en reflektion av varandra?

Varken mer eller mindre oavsett rollerna vi håller upp samhällets teater

Kläder och skor gör inte att bäraren förvändlas till någon speciell person

Finklädd som hemlös kastar samma skugga över vasskantiga ån

Som i sin tur kastar visdom om likhet genom sin glänsande reflektion

-




Fri vers av PFJS
Läst 55 gånger
Publicerad 2022-11-27 01:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det kan sägas att punjabi är hemlösa
så hemlösa att de inte har ett hemland
de försöker sno rumänien
men det går väl sisådär med det....
en kvinna därifrån frågade mig en gång
om jag ville dansa?
fattade inte vad hon menade...
sen kanske hon tänkte på mig
på nåt sätt.....
jag kanske gjorde henne lyckligare
det sägs
"dansa min docka medans du är unger
när du bli gammal så blir du så tunger"
2022-11-27
  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS