Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Svartsynade och oputsade dikter


Ett ihågkommet försvinnande

Han lämnar scenen i anonymitet

När rampljuset slocknar för kvällen

Han har avsagt sig dop och konfirmation

Och allt som har med den gamla skolan att göra

Längtar efter att leva anonymt

Och förnekar sitt eget liv och identitet

Han har blivit rädd på äldre dagar

Att bli avslöjad för sin mänskliga sida

Kvar blir bara tankar i högmod och

Ett ständigt upprepande i blindo

Nära att förolyckas kommer han att bli

Hans bristande koncentration ute i etern

Förvillade tankar som gömmer hans subjekt

Ett ödesdigert försvinnande till glädje

För en cynikers förnuft som önskar

Att göra sig av med andra människors

Verk och förvärvade identitet

Cynikern säger "Det kommer märkas

när den där försvinner"

Han säger "att alla inte kan vara med"

En vacker dag försvinner han

från jordens föränderliga yta

Och tror sig vunnit och hamnat i himlen

Bortglömd för var och en tror han sig vara

Men för andra alltid ihågkommen  

För sin modernistiska ådra

Och längtan efter något nytt!

 

Taleptox Skrev

Den 20221127

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-11-27 07:49



Bookmark and Share


  Taleptox VIP
Nej , det är inte ett självporträtt. Det är en skönlitterär fiktion i en tänkt historia.
2022-11-28

    ej medlem längre
självporträtt? ;)

gi se la se la
whatever wont
be wont be

"now i am become death
the destroyer of worlds"
- fat boy @ hiroshima

"lets build a 2 meter
higher anti-tsunami wall
that will protect fukushima"
2022-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP