Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herrens vägar

Skotten i Sarajevo ekar ännu.
Jag måste bida min tid sade herren.
En kuliss av verkligheten.

De gula rapsfälten lyser som guld,
vajar i vinden när pojken cyklar förbi
på grusvägen med sitt höga styre.

Kuvösen övervakas ständigt av maskiner
i sjukhusets sterila salar
med hiss till våning K
där kylrummens blåljus lyser
med egen utgång
till svarta limousinen.

Fågelsången överröstar
trafikbullret.











Fri vers (Modernistisk dikt) av Kungskobran VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-27 16:08



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Brottstycken ur verkligheten där jag inte riktigt hittar sambandet mellan de olika styckena.
2022-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP