Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Husdjuren

Jag tar hand om er
och ger er mat, medicin och tak över huvudet
ni tackar och betalar med kärlek
med ränta på ränta.

Ni fyller min tomhet med era kroppar
känslan av mjukheten i era pälsar
knattrande ljud av klor på parketten
och klösljud på mattan

Era nosar mjuka och blöta
som norrländska myrar
era tungor slickar bort mina tårar
och gör att jag måste fnittra.

En dag är ni stela och bortom allt
när jag har gjort det
som en djurägare så småningom måste
eftersom djurens liv är kortare än mitt.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2022-11-27 20:09



Bookmark and Share


  Susen VIP
En kärlekshyllning till djuren och det smärtsamma avslutet. Fint!
2022-12-08

    ej medlem längre
Husdjuren ger otroligt mycket så det är synd att deras liv är så kort.
2022-12-05

  Solstrale VIP
Husdjursromantik du skaldar med bravur! :) Solskenstack!
2022-12-01

  Solweig Jansson VIP
Det är verkligen en stor smärta att ta farväl av en liten varelse som gett så mycket kärlek - så sorgligt ! Så hedrande att bli älskad så villkorslöst !
2022-11-30

  Öknens Ros VIP
Till glädje och vänskap
Till saknad och sorg
Så är ock dess liv
Men minnena finns kvar
2022-11-28

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du skriver om glädjen husdjuren ger medan dom lever och sorgen som känns när de är döda.
2022-11-28

  Kajan VIP
En fin hyllning till de underbara djuren och all kärlek, trygghet och glädje de delar med sig av; våra sammanflätade liv.
2022-11-28

  Blomma-Stjärna VIP
ansvar o kärlek, ja, det är både och med djur, lite samma som med barn och förresten med alla som kommer nära, för ingen är ju alltid stark o alla är vi dödliga, fast under tiden som vi lever håller vi varandra sällskap - så bra, sinnligt o klokt skriver du!
2022-11-27

  Sparvögat VIP
Så kärleksfullt dina ord vilar~
till djurens fantastiska gåvor…
Att värna, respektera och älska
tills sorgen dem famnar…
2022-11-27

  BenGust VIP
Den dag man måste skiljas från dem är alltid lika svår.
2022-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP