Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läs (klimatboken)! (Min kamp 2.22)

Jag har köpt Klimatboken (skapad av Greta Thunberg) och nu har jag börjat läsa. Den är tung och tjock, cirka 440 sidor lång. Man behöver inte ha akademisk examen för att kunna förstå texterna. Man måste vara läskunnig. Men det är väl alla som brukar uttala sig kring klimatkrisen? Jag är på sidan 40, och det kommer dröja innan jag är på sista sidan. Jag är läskunnig, men läsningen är ändå svår. Att försöka att verkligen förstå, det är svårt. Man vill skydda sig, fly, tänka på annat. Jag önskar att jag kunde sammanfatta det jag läst hittills med några få, enkla meningar, med "egna ord" som det brukar heta. Det kan jag inte. Jag kan bara säga: köp/låna och läs!




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2022-11-27 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP