Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ljus i mörkret ger hopp!

Orosmolnen tornar upp sig
världen är sig inte lik
hoten hänger som tunga mörka skyar,
och det mesta verkar tungt och svart.

Men då inträffar den 1a advent
då ljuset får råda i alla hem.
ja iallafall i de flesta hemmen.
Och allt blir plötsligt ljusare och lättare.

Nu har vi något glatt att se fram emot
tre veckor, tre nya ljusspridare ska tändas.
Det fejas och städas i alla vrår,
ja det är ett tecken på att ljuset råder.

Tänk vad lite vi behöver för att kunna glömma
glömma alla strider och svårigheter,
och det kära vänner och läsare här på sidan,
skall vi värna om och ta vara på.

För snart kommer ljusen att släckas för oss alla,
på ett eller annat sätt ska ni veta,
jorden vrider sig i plågor från öst till väst
från norr till söder, ja hela jorden blöder.

Men vi människor har en klar förmåga
att kunna se de svaga ljusglimtarna i mörkret,
att ta till vara de små stunderna av ljus och kärlek,
det är en gåva vi alla kan förvalta och känna.

Så gör som låttexten i den berömda julsången,
"Tänd ett ljus och låt det brinna"
för om vi gör det så kan vi för stunden
förmedla det vi alla söker, ljus och kärlek.




Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-28 10:08



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Ja, låt oss se det ljusa. Inte låta oss slukas av det svarta mörkret. Inte låta det onda segra.
2022-11-28
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP