Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söka?

Söka jobb

det känns tungt idag

skriva tidrapport personligt brev och  cv

men jag hittar inte orden

personligt brev

ja vad ska man skriva?

jag har gjort det förr och det känns

trist

jag hade ett jobb som jag älskade

med arbetskamrater jag älskade

elever som jag älskade som älskade att ha mig som lärare

sen stängde skolan

och jag blev flyttad till en ny 

eleverna följde med och

jag lärde mig att tycka om den också

älskade mina sfi-elever

och de älskade att ha mig som lärare

ja, jag älskade mitt jobb 

att hjälpa andra att lära andra svenska på riktigt

och inte på låtsas som många skolor gör idag

jag hade stolta glada elever

men inte längre

och många skolor får stänga

det finns för få elever

som på min skola

skolan hade dålig ekonomi när vi kom 

min kollega blev förflyttad igen

och jag blev uppsagd

skriva cv personligt brev

känns tungt

för jag vet inte vad jag vill

för det jag vill

är kanske inte det jag vill?

jag vill inte jobba på en fuskskola 

som delar ut falska betyg som delar ut proven innan

så att eleverna kan fuska bli klara

snabbt

trots att de inte kan svenska

för vad är meningen med det?

skolor som förstör framtiden 

för eleverna som inte kan få jobb

för eleverna som inte kan studera vidare

för att de inte kan svenska på riktigt

och jag kan inte göra det

arbeta på en sådan skola

jag skulle hellre dö!

 

så vad gör jag nu?

 

jag vill studera?

något nytt

något utvecklande

något jag tror att jag skulle älska?

kanske bli samtalsterapeut?

KBT

mindfulness

hela och hjälpa andra

ja det skulle jag gärna jobba med




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-11-28 11:07



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
sfi lärare gör ett riktigt jobb och viktigt, visst har det visat fel har begåtts, men det gäller inte alla lika.

2022-11-28

  Kajan VIP
Ett framväxande sökande, efter att sakernas tillstånd släckt entusiasmen; det ger igenkänning. Kanske är det tidens melodi; men man får försöka slå dövörat till.
2022-11-28

  Anya VIP
Hoppas diktarjaget hittar ett jobb som passar. En dikt som känns sann och äkta.
2022-11-28

    Sefarge VIP
Intresseväckande nutids-skildring
Men inte influenser då?
Som många ungdomar
Önskar bli med många
Följare o feta Reklam
-kontrakt?
;)
2022-11-28

    ej medlem längre
Gör det du vill
2022-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP