Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smyger

 


lägger dikten mjukt på din kudde
djup utandning
i långsamt mak på väg till hamnen
pilarnas grenar bildar ridåer
havet där bakom endast påmint
genom dyningens jämna pulsslag
kluckande runt ändhållplatsen
målet för vandringarnas sulsteg
efter vägrenars
grus
gyttja
snöslask
genom land av
skog berg våtmark
alla olika verkligheter
nu vid avskedens portal
reducerade till albumbilder
sånger ur ångest
nynnad gemenskap
melodier i oro i glädje
enda som handen ännu håller
en obeskrivlig längtan
till dej
seglar båten en morgon
från bryggan i hamnen
fortsättning följer




Fri vers av Per Rydberg
Läst 78 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-28 23:50



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Så vackert Per !
2022-11-30

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt med en rogivande, böljande framåtrörelse.
2022-11-29

  Monika A Mirsch VIP
dikten din ligger
på min kudde
pustar ut
faran e förbi
morgondagen väntar...
2022-11-29

  KYREUS of Sweden
...på det levande livets hav.
2022-11-29

  lodjuret/seglare VIP
Påminner om Waldemars Udde, sista dagarna av vinter mitt i Stockholm. Fast här handlar det nog om förvintern, vilken kommer som ett löfte, drar sig tillbaka, kommer igen på försök, då och då, med milda gångtider emellanåt.
2022-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg