Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och häri innesluten en legendar från Kiruna.


Eadni


en dykare
ner i det blåa vattnet
rak som en klippa

nästa våg
ripplar fotsulorna
i en bugning uppåt

eadni eadni

solen är en psalm ingen
glömmer

himlen däruppe har
noterat oss i sin blåa bok
och skummet viskar gåtor i sanden

en tatuerare flyger in
över de ensamma
nätterna

eadni är ett hav och en dröm




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-29 00:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vackert. solen kan va en tatuerade också. jag vet inte hur man uttalar eadni, om det är någon älvdialekt? jag fick ett ord i en dröm, det ordet va etletlien. det betyder ställen för de andra. men jag kan inte så bra älviska så det betyder så klart fler saker än så. jag var i etletlien länge. även när jag var hos de vanliga kändes det inte som om jag passade in. jag skapade mina egna regler, och hörde att jag skulle krona till konung. sen kom bella fjärilssjäl tillika kattdrottning in i mitt liv. nu är jag inte konung över det riket, men jag är det ändå, för bella får alla ens drömmar att gå i uppfyllelse. hon heter egentligen akari harakiri, hon har ett syskon som heter akira, det har gjorts historier om denne. hon kallas för theresia i de vanligast värld. vet inte vad denna värld kallas på älviska, tyckte inte om sagan om ringen böckerna så mycket, men läste de vid 30 års ålder, inte tonåren som mina två nördkompisar. de är någonannanstans nu, det kan kallas etletlien också. det finns många riken i älvornas värld, vilken är deras favorit eller där de hör hemma eller där de arbetar är jag inte säker på. en av dessa var min första enda sista bästa vän, han bor på vanliga sidan i bromma, är visst datorsäkerhetsexpert. men han drömmer och läser om andra världar, och när han är full går han över till älvsidan. det är en vindunderlig värld, som jag inte vet mycket om. men drömmen var sann även om den inte införlivas för mig.
2022-12-02

  mikael ejdemyr VIP
så vacker. Gåtfull som livet självt. Att inhöljas i en elegisk ton som passar stundens allvar. Annorlunda, enkel & tänkvärd. Ordet "ripplar" har jag aldrig hört, inte "eadni" heller. Tack för denna upplevelse av omslutning i himlens motpol
2022-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm