Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FOTBOLLITIK

Det gröna schackets spel
i nationella dressen,
får i allt större del
politiska intressen.
Amerika mot Iran
i VM sent på dagen
har mer än fotbollsfan
i något utav lagen.

Det går "fotbollitik"
i VM-karusellen
och nationalistik
i serietabellen.
Långt bort är fair play
och neutrala handslag
och rätten att va´ gay
i respektive landslag.

Den skeva symboliken
med flaggor och emblemer,
den skrikiga publikens
nationalistextremer
har tagit över andan
i gröna schackets spel.
Nu gäller propagandan
att inte heja fel.

Lägg ner VM-fotbollen
så fort som det är möjligt,
så skränarna och trollen
förstår att det är löjligt,
att låta politiken
och ideologin
ta över metodiken
i bollfilosofin!




 




 











Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-29 15:20



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Mycket masshysteri till följd av fotbollen.
Man kan undra varför inte andra sporter genererar samma hysteri och destruktiva flockmentalitet.
2022-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP