Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Rumänien utför statliga kontroller i hela Europeiska unionen på arbetsplatsen. Sverige är bland de första länder ska verifierats som använder rumänsk arbetskraft.


Rumänien genomför inspektioner på arbetsplatsen i EU unionen

Arbetsmarknadsministern: En serie kontroller tillkännages utomlands, hos arbetsgivare som har kontrakt med rumänska arbetare

STIRILEPROTV.RO INTERVJUER 2022-11-29 | 19:18

En rad kontroller aviseras utomlands, hos arbetsgivare som har kontrakt med rumänska arbetare. Tillkännagivandet gjordes exklusivt för PRO TV News Intervjuer, av arbetsminister Marius Budai.

I praktiken kommer blandade team, bestående av rumänska och utländska specialister, att besöka olika arbetsgivare för att se under vilka villkor rumänska arbetare arbetar. ”Vi har inspektionsplaner, inspektörer från till exempel Rumänien och Tyskland, som med gemensamma team, baserat på europeisk lagstiftning och inrättandet av European Labour Authority, har rätt att utföra inspektioner både i Rumänien och i Tyskland.

Vi har varit med dessa team i två månader, det har de varit tidigare, men de var inte så planerade - säkert kommer dessa kontroller att ha effekt och det har setts i förbättrade arbetsförhållanden. Till exempel har arbetsförhållandena förbättrats i slakterier, på djurgårdar, på jordgubbsodlingar”, sa arbetsminister Marius Budai. De kontroller som tillkännagavs av arbetsmarknadsministern kommer efter att rumäner som åkte för att arbeta utomlands år i rad blev offer för utländska arbetsgivare.

Förmånerna för äldre kommer att antecknas på pensionsbeviset. De för fakturor kommer i form av kuponger För det mesta tvingas de arbeta övertid, lever under svåra förhållanden att föreställa sig, och en del av arbetsgivarna vägrar att betala dem. Tyvärr hamnar många i sådana situationer eftersom de inte är försäkrade och lämnar enbart genom förmedlande företag.

I Österrike finns det till exempel över 30 000 rumänska kvinnor som erbjuder hemtjänst. De senaste uppgifterna visade att nästan sex miljoner rumäner arbetade utomlands, men tjänstemän vet inte det exakta antalet personer som lämnat landet. Rumäner utomlands är fortfarande landets viktigaste investerare.

Enligt uppgifter från BNR skickade de under årets första 8 månader över 4 miljarder euro mer än förra året, då de skickade 3,8 miljarder euro.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 23 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-29 19:22Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP