Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lotta att söka förklara verkligheten, min mera egna och det på mitt litet egna vis. En del fåglar är som spralliga och fulla av lek, de sitter ibland vackert, drillar vackert eller bara verkar finnas till och med.


Dagens förklarade ord 2022 11 30




Sittgöken,
till skillnad från Lergöken,
ler kanske inte så ofta,
men sitter gärna på huk.

Kännetecken, hukande ställning
samt håller sig ofta till samma partner.
Grisfärgad med bart bröst.
Läte, ullitta ullita ullita ooooh.

Häckar gärna på gräsiga mattor,
helst sommartid och före regn,
som ofta innefattar sol, värme
samt söker sig som bekant till poolare.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-30 04:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP