Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Krigsdemoner Ett rumänskt trauma har återvänt från Ukrainas front


Ett rumänskt trauma har återvänt från den ukrainska fronten

https://recorder.ro/demonii-razboiului-traumele-unui-roman-intors-de-pe-frontul-din-ucraina/

Krigsdemoner. En rumäns trauma återvände från fronten i Ukraina

STÅR UPP KRIG I UKRAINA 29 november 2022 https://www.youtube.com/watch?v=9eiysiMP3tk&t=208s

Alex Varninschi På morgonen den 24 februari såg vi alla Kievs himmel fylld av raketer, och även om vibrationerna från explosionerna inte nådde oss verkade marken fly under våra fötter i skräck. Ett krig som i historieböckerna bröt ut så nära Rumänien! Sedan satte vanan in, och för många innebar invasionen av Ukraina inget annat än dyrare gas och rädslan för räkningar utan tak. För vissa innebar det också ofattbara fasor som fångats i videor som cirkulerade på Facebook, Twitter och Telegram. Hemska bilder, kan ändra ditt humör och få dig att tänka efter en stund. Sedan svepa, scrolla och livet gick vidare. Vad mer kan det tillägga, och varför skulle en mans vittnesbörd avleda oss? Ovidiu Stoica är 37 år gammal och fram till början av detta år bodde han i Spanien, där han greps tidigare för att ha försökt råna en bank. Efter att ha kommit ut ur fängelset kämpade han för att leva ett normalt liv som lastbilschaufför. Men rutin och normalitet verkar inte vara hans styrkor. I februari, när han fick reda på den ryska invasionen av Ukraina, säger han att han bestämde sig för att hjälpa till. Han kom till Rumänien och arbetade ett tag som volontär på Isaccea, där ukrainska flyktingar kom in i landet. Sedan gick han med i International Legion of Ukraine, som samlar volontärer från hela världen: spanjorer, colombianer, japaner och andra nationer av människor som hörde president Zelenskys uppmaning och erbjöd sig att slåss på Ukrainas sida i kriget med ryssarna. Efter ett kort test skickades Ovidiu Stoica till frontlinjen. Det är svårt att säga om han gjorde detta val av hemska eller en önskan att hjälpa en nation vid ett vägskäl, men svaret är irrelevant, och det är inte vad det här materialet handlar om. Detta material handlar om upplevelserna av vår man hemma i en by i Transsylvanien. Hans vittnesmål ställer oss inför en fruktansvärd verklighet och ett annat krig än det vi känner från TV eller sociala nätverk. Ett krig som smyger sig in i människors sinnen och förändrar dem för alltid. Ett krig som du går in i tjutande och skrattande, för att driva bort dödsrädslan, och ur vilket du kommer ut darrande och mekaniskt säga dessa konstiga ord: "Jag vet inte vad som hände, men jag är inte jag längre." Oavsett hur länge det pågår kommer kriget i Ukraina inte bara att handla om döda, sårade och befriade territorier. Det kommer också att handla om de miljontals människor som levt igenom det i en eller annan form och som kommer att finna sig i Ovidiu Stoicas ord: "Jag vet inte vad som hände, men jag är inte jag längre". Med dessa miljontals människor kommer vår del av världen aldrig att bli densamma.

 

F.n.se videon och lite text, han är en rumän som återvänt från kriget, motivation i Ukraina var känslor, men nu är det här skadan, du måste acceptera på dokumenten att det var en olycka.
de dokumenten måste tas på största allvar, han blev hjärntvättad att det är en film.
De som önskar kan skriva till honom och kontakta honom, han har en rapport och en korrekt ärlig bild av den ukrainska fronten.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-30 12:45Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=907144664025863

2022-12-01

  Gunnar Hilén VIP
"...jag är inte jag längre"
2022-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP