Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKARABÈE

                                              

 

 

 

 

 


Och människorna knuffar sina små dyngkulor framför sig,  i tystnad, med bortvända ansikten. De ser inte svärmen med trastar som samlats. Och skarabéerna rullar sina världsklot. Var och en för sig, över det tysta himlavalvet. Trastarna blandas med detta stillestånd.  Även molnen blandas. Och försvinner igenom.


 

                                              

                                                      




Fri vers av till E
Läst 168 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-12-18 00:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilka bilder du frammanar. Så snyggt! Vi får hoppas att några av oss vänder tillbaka blicken och ser, verkligen ser de andra. Kanske smittar det?
2022-12-20

  Lehva VIP
Jag tänker att vi människor ofta fastnar i att göra saker som inte är viktiga. Inte ens för oss själva.
Både trastarna och skalbaggarna har kommit längre.
2022-12-19

  Kajan VIP
En märklig bild framträder och den stannar kvar länge efter läsning , och det är ett gott betyg i sig.
2022-12-19

  Peter G VIP
Du målar upp en märklig scen, som ger en lite olycksbådande stämning när jag läser, utan att det finns något hotfullt i bilden/texten, skarabén är symbol för liv och återfödelse, men det som oroar är nog människorna med sina frånvända ansikten som om de vore kuvade eller oförmögna att se, kanske om de lyft blicken att det hade förändrat något. Men allt är ett stillestånd. det förblir alltså detsamma, tills något förändras.
Mycket komplex text med många tolkningsmöjligheter! Bra så!
2022-12-18

  Emanuel Sigridsson VIP
Det är inte alltigenom lätt att få grep om världsbilden. Det tar ett tag, men: Cirkulär rörelse, blandads med en av Zenons paradoxer. Texten kan också så vitt jag kan förstå läsas med kvantfysik som utgångpunkt. Allt cirkulerar runt det man observerar.

Något annat intressant är att jag i min läsning uppfattar att subjektet ändras vart efter. Det rätta förhållningssättet sker människan förutan. Människan är fången i sin bortvända blick.
2022-12-18

  animan VIP
Lämnar en lite vemodig efterklang.
2022-12-18

  Sparvögat VIP
Så vilar längtan efter
det sanna livet~
så fint tecknat…
2022-12-18

  cilax VIP
kul
2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

till E
till E