Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Den här är en metrisk översättning, den är alltså bunden till en viss rytmisk uppbyggnad som inte är trogen ursprungstextens.


Johann Wolfgang von Goethe - Holde Lili, warst so lang

Å Lilja, du, min hjärtans kär,
var all min sång, allt mitt begär.
Ack, du är all min smärta nu
dock all min sång förbliver du.

Holde Lili, warst so lang
All mein Lust und all mein Sang;
Bist, ach, nun all mein Schmerz, und doch
All mein Sang bist du noch.


(Vänligen använd ej denna översättning utan tillstånd.)
Övriga genrer (Översättning) av Lyrik
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-01 17:51Bookmark and Share


  Lyrik
Hej tack för att du kommenterat Tomas, alla översättningar har jag gjort för flera månader sen och pustat många gånger. De finns även på en annan webbsida. Och ja, la ner en massa tid och arbete på varje dikt. Det där med musiken är minsann det som sista raden handlar om. I stort sett en enkel dikt att översätta tycker jag. Uppskattar mycket att du bokmärkte dikten för övrigt.

Önskar dig en god jul. Sjukt jobbigt att vara utan internet.
2022-12-06

    ej medlem längre
intressant. jag arbetade en del på nietzsches wikiquote sida. jag är inte bra på tyska, men någon sa att citaten skulle va på BÅDE tyska, engelska, och svenska. så jag tog på mig det arbetet. har inte kollat sidan på några år, och min wifi som jag använder används av många, och den är bannlyst tills år 2037 (!!!) [troll har härjat runt en del, så att säga] på vanliga wikipedia, så man får ta det lugnt. det är svårt med poesiöversättning, speciellt av större verk. vet inte vem du är, men hoppas du inte tar bort ditt konto. det här är ett stort projekt och jag förstår att det har tagit mycket arbete och kreativitet hand i hand för att lyckas med det. lycka till i framtiden med dina projekt! ett projekt är större än poesi i sig, för man har något att arbeta på över längre tid istället för att bara spamma ur sig texter som man kanske glömmer bort sen. lycka till, lycka till!
2022-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lyrik
Lyrik