Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
säger som Gert Fylking - Äntligen! Något skruvad beskrivning men i huvudsak sann.


Frihetens dag!

Melodi: Jag är fri, jag har sonat..." (E. Taube)

Jag är fri, jag har sonat mitt penningabrott
som av skulder till många bestod
Ack, jag levde på skulor och annat rätt smått
innan fogden på tröskelen stod
Hade handlat för ofta på firmor med sköna ting
just på Cellbes, Haléns och dom där...
även rest och bevistat Konserten med sting
som besatt - det var värt allt besvär

Men min lånade rikedom plötsligt tog slut
inför tinget jag minsann blev stämd
Ingen mera kredit, allt blev riktigt akut
åt en nudel till middag, ej skämd
Något år dessförinnan till rådgivare gick
för att avtal med firmorna få
Ingen ville dock skuldräntan sänka, nej "Stick!"
var det gensvar som alla gav då

Alltmer ohållbar situationen då blev
mina luncher frugala som få
så med blossande kinder till fogden jag skrev
(för min middag var skraltig ändå)
Med sanering av skulderna fem år jag levt
på ett minimum av existens
Ja, jag medger att livet rätt ofta var skevt
men idag är jag friad med ens!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-30 21:03



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Tragikomiskt, fint flätat och rimmat.
2022-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP