Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla det vad du vill

Betongkris,
det skjuts vilt till i mitt betongparadis.

Politiker vill diskutera problemen utifrån en analys men syns aldrig till där problemen finns.

Lyssna på våra röster,
lyssna på vårat skrik,
vi bränner bilar för det är då våra röster syns.

Det är välkalkylerat,
kalla det en ghettoanalys.

Min förort brinner,
min stad tittar på,
för varje brand så släcks ett ljus,
det blir mörkare med åren,
vi vandrar blint genom tunneln med båren,
för det står alltid någon på tur.

Allt för många liv har försvunnit,
allt för många tårar som runnit,
det är välkalkylerat,
kalla det politik.

Kalla det självsanering,
kalla det vad du vill,
det pratas mycket om vår situation,
trots det är det bara vi som sörjer,
bara vi som tar i.




Fri vers av AnnatSinne
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-30 21:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Min förort brinner,
min stad tittar på,
för varje brand så släcks ett ljus,"

Stark dikt!
2022-12-17
  > Nästa text
< Föregående

AnnatSinne
AnnatSinne