Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(eller Hur Jag blev Ratschfilibommad) /under tre dagar/ Fritt efter Paul Simon, A Simpel Desultory …


En (inte så) Enkel, Planlös Hantering av Sjukt Barn

Jag blev febertermometrad och isglassfikad, jag blev greta grisad och nicke nyfiknad!
Jag blev musse piggad och pigge gniddad, kram-puss-kramad piffochpuffad och undanskuffad!
Jag blev dagsömnskissad (glömde blöja)och vaxkritsskissad lunchmatsdissad (ville hitta på nåt som dög, men allting sög, svetten dröp …)
och sen blev jag  hejtomtegubbad och sugrörsbubblad, ratschfilibommad och stalledrängd, jinglebellad och julgranskaramellad; 
hostattackad kindpussmackad sagoskattad prinshattad, rödluvad och gröntantad, brunochgredelinad, tjorvenochstinad, blåbärsskogad och puttad tills jag kröp;

Och jag blev hattstugad, långstrumpad och heffaklumpad, lönnebergad och alfons åbergad, taxenmaxad och billochbullad, pappersnäsdukad och sagoboksslukad, nallepuhad och nassad och mangoglassad, rasmusnallad, krokad, panad och tingelingad, kling och klangad, skrållad och knorrhanad, ruskprickad, madickad och tantmittiprickad, billochbollad, kallad, kajsad och tjattknattefnattad, hattifnattad, mumintrollad och filifjonkad-mymlad!
Jag blev barnbokad ritblockad datorskärmad och virusomsvärmad tills jag stöp.




Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-30 23:19



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jag bokmärker denna också! Stor igenkänning, det bästa jag läst på länge:-)
2022-12-05

  Annie b'larsson VIP
Bokmärker detta!
2022-12-04

  Annie b'larsson VIP
Håhå, har nog aldrig läst något liknande. Fabulöst!! Du borde skicka in det till din stads dagstidning eller annan tidning!
2022-12-04

  lodjuret/seglare VIP
Och jag som gillade Simon o Garfunkel när de sjöng om 'Trubbelvatten'...

Det här låter som en svensk barnbok i stil med 'Krakel Spektakel' av Hellsing från Hellsingbord.
2022-12-01

  TrollTörnTrappan VIP
Minsann, sanna mina ord! Dvs dina.. eller barnets?
Alla bekanta begrepp gives helt nytt ljus, blott genom att göra om hela konkarongen : till passiv verbform?!

Häpnadsväckande kreativt - inklusive rimmande trådar i glimrad kavalkad sammanstöpt!!
2022-12-01

  TrollTörnTrappan VIP
Ojojoj, vilken guldgruva! Ett kulturskafferi att ösa ur.... minst sagt imponerad!!

O ja, se goddag min fru! Kunde lätt vilja återvända till denna text tjugofyra gånger ungefär, för att plocka russinen ur hakan?
2022-12-01

    Lena Söderkvist VIP
Hoppsan! Där blev du allt megaprocedurad... Bra skrivet, super kul att läsa.
2022-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP