Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stressss...


Räntan, hyran, energipriset…


… försörjningen i gungning
föryngringen på arbetsmarknaden
förkastandet av tryggheten

Räntan, hyran, energipriset…

… behovet av mer och mer
betalningen med mördad miljö
bekymret multibeskådat

Räntan, hyran, energipriset…

… det måste vara billigt för den ene
även om det blir dyrt för den andre
även om det är samma jord

Räntan, hyran, energipriset…

… det gäller även kläder och skor
Fattar ni, det gäller även
kläder och skor!

Räntan, hyran, energipriset…

… det gäller även mat och vatten
Fattar ni, det gäller även
mat och vatten!

Räntan, hyran, energipriset…

… det gäller även solidaritet och frihet
Fattar ni, det gäller även
solidaritet och frihet!

Räntan, hyran, energipriset…

… bedrövelsen stund
vår sista stund
när allt skall betalas.

30/11 2022




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-01 09:44



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Så sant det du beskriver som det är
Bra flyt
Fint du
2022-12-01

  Blomma-Stjärna VIP
Ja!
- du säger som det är
och dessutom med schvung
och känsla för rytm

om vi lade ner all energi på att möta människors basala behov och lade om orättvis handel till rättvis skulle vi alla må så mycket bättre och komma från både överkonsumtion, stress och krig!
2022-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP