Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sarkofager


I en löst sammanfogad kausalitet
snackade jag skit med Bob Dylans farbror
på förstukvisten i Hibbing,
åkte en minimal ståkistehiss med Terry Riley
i Klara
och stod i tyska stockholmsambassadens toalettutrymme
med Karlheinz Stockhausen,
sig tonårsaktigt tillkammande inför middagen

Nu sover jag mig trött genom nätterna
med glasögonen hopvikta
på medeltida centraleuropeiskt oljemålningsstillebenvis,
men trampar mig dag för dag övrig
på senhöstens svarta vägar;
tumlar genom inkonsekvensernas labyrintiska lakonismer;
utförda samlag lagda i beslag,
med nöd och näppe omfattande kroppens sega osalighet,
skinnad

Jag nålar dagdrömmar
på mentala överspels anslaktstavlor,
i övertygelsen
att ingen,
bortom dådkraftens fejkade fekalier,
går bajslös genom äregirigheten;
Dylan i sin Shakespearesimili,
Terry Riley i gruskrattornas Japan,
Stockhausen i en tung Kürtengrav

Tillvarons kamp för frånvaron
alltid lika sarkofager!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-12-01 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP