Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Den ene hette Hynkel, Den andra Hänkel (ska ej förväxlas med herr Henkel!).


Hotellhissarna


Det bodde två hissar på ett visst hotell, söder om Kanarieholmarna. Ön hette Sal och hotellet Dunas. De båda hissarnas namn var Hissen Hynkel och Hissen Hänkel. Dessa två ska dock inte förväxlas med hotellägaren, herr Henkel. Hissarna bodde i var sin del av hotellet Dunas. Hissen Hänkel bodde på Sol Dunas. När han var på rätt humör sken han som en sol. Hissen Hynkel bodde i andra ändan av hotellet Duna. Den delen hette Melia. Så det så. 

Hissen Hynkel var alltid morgonpigg medan Hissen Hänkel var både morgontrött och kvällstrött. Det var endast nattetid som han var på humör att åka upp och ner. När några hotellgäster klev på och tryckte på våning två så öppnade Hissen Hänkel sina dörrar på bottenvåningen som för att meddela resenärerna att han höll på med sin siesta. Allt detta protesterande gjorde att Hissen Hynkel hela tiden var på väg, uppåt och neråt.

Till och med när Herr Henkel var på reshumör så uppförde sig Hissen Hänkel på samma sätt. Samma visa med alla, med andra ord. Ingen prioritering åt något håll. Det enda som prioriterades var Hissen Hänkels siesta. Den kom i 1:a hand.

Men nattetid var det precis tvärtom. Hissen Hynkel parkerade sig på våningen - 1, vilket betydde källarplanet. Alla lät Hissen Hynkel få vara där, hela natten. Saken var att han var inte på humör, inte alls. Han var inte uppåt. Snarare stillastående. Så Hissen Hänkel jobbade hårt. Men nattgästerna förstod att uppföra sig väl. Var det så att de rumlade runt i hissen eller blev högljudda så vägrade Hissen Hänkel att släppa ut nattsuddarna. Dörrarna gick inte upp och larmet inuti hissen gick inte att aktivera. Så gästerna visste att Hissen Hänkel var mycket bestämd. Och det enda som fungerade var att uppföra sig korrekt. Inte tjoa eller sjunga. Inte dansa runt, runt inuti Hissen Hänkel.

Tänk på detta, kära läsare, när Du kliver in i en hiss. Uppför Dig väl. Vänta med toabesöket tills Du har kommit innanför Din lägenhet. För inte vill Du väl övernatta i en hiss hela natten?!

 

PS.

När någon av hissarna ser att en hissresenär behöver en smula uppmärksamhet så aktiverar  Hissen Hänkel eller Hissen Hynkel alarmet när personen trycker på våning 1 eller våning 2. Då kommer folket i receptionen springande och bjuder hissresenären på massor av engagerad uppmärksamhet!

 
Övriga genrer (Satir) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-01 10:14Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP