Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lite mer om ingentingen i Aldrigheten


Tristessens boning

Där ingentingen slutar tar Aldrigheten vid.
Osynliga vingar svävar över tomheten,
inte änglar, inte fåglar, bara ord.

En fönvind från fönstret i fjärran
förstenar den svarta fålen
som förtär heltäckningsmattan.

Ord lägges till ord,
tystnad till tystnad,
tristess till tristess.

I vår väntan är i vi alla lika.
Tiden som skall gå
står stilla i en kvart.

Rätlinjigheten böjer av
när orden kröker in sig
i glömskans korridorer.

Den svarat hästen utan huvud
gnäggar ohörbart
och bara ingentingen i Aldrigheten

återstår.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-01 11:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tristessens boning är Tierp.
2022-12-01

  lodjuret/seglare VIP
Livet är nog sko ningslöst redan i unga år. Men en del tar upplevelser med att sjunga eller gråta en enda tår.
2022-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP