Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgiftad

Sminket ruttnade under hennes ögon.
Som om allt elände hon bar på samlats i påsarna.
De tårar. De tårar. De tårar.
Peelingkräm tvättar inte bara bort död hud
utan exfolierar även bort dåligt samvete.
Lämnar neonljusen bakom oss och färdas över
miljonärsstäder och kackerlackornas trottoarer.
Överförfriskade minderåriga spyr sig fram i tillvaron.
Kittlande sammet, nästan som fjäder smeker längs
svart korsett med glansigt tight åtdragen snörning.
Viskningar i botten av champagneglas.
Svaret finns i lejongapets tystnad.
Härskarteknik bryter ner vem som helst.
Som smulor. Som smulor av smulpaj.
Utan vaniljsås.
Torr.
River i halsen.
Förgiftad.
Hon satte sig framför sminkbordet.
Varje rörelse. En förförelse.
Läppstiftets krossade löss.
Röd som blodet under huden.
Med blick som inte kan fokusera sig.
Hon bygger på med mascara, lager på lager.
Tills de tjocka spindelbenen spretar åt alla håll.
Så även hennes.
Men hon sätter sig tillrätta och korsar benen lite elegant,
som en ordentlig kvinna.
Men huden avslöjar att hon levt ett hårt liv.
Hon tittar sig i spegeln.
Men ser någon annan. Hon ser inte det ruttnande sminket
under hennes ögon.
Allt hon ser är den hon var. Innan hon blev den hon blev.
Dysmorfofobi.
Hon ber honom ta av henne korsetten. Den faller till golvet.
Så också hon.
De trånga ballerinaskorna skaver. Nu mer än någonsin.
Hon är ju ingen dansös. Bara ett tomt skal av lyxlivets baksida.
Dricker hot shots och har redan tappat räkningen hur många.
Planterar sedlar som dricks i de tomma glasen.
Biktar sig för vänner i telefonen dagen efter.
Bakfylle pizza när den är som godast. Med en bytta bearnaisesås vid sidan om.
Och pepsi-max. Och pizzasallad.
Tada. Resten av helgen räddad. Ryggläge i soffan tills det är läggdags för natten.
Nu är det sovdags för mig iallafall. Hur denna dikt slutar vet jag inte.
Kanske blir det en del till. Men då måste jag ju komma på en bra cliffhanger.
Hon borstade ut tovorna ur håret. Hon hörde ljud hon inte borde höra. Hon såg saker hon inte borde sett. Hon kände saker hon inte borde känna.
Hon klev in i duschen. Nu var hon inte ensam längre.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2022-12-02 01:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP