Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrädd

I mörkret står jag
Och pulsen slår
Det är nästan tyst
Snön droppar från taket
Rådjuren i skogen hör mina andetag
De försvinner fort
Det börjar regna
Mitt hår blir fuktigt
Jag går in igen
Till trygghetens lugna vrå
Klockan tickar på
Skall jag eller inte
Några timmar kvar
Bestämmer mig
Jag vågar
Vågar tro

--------------------------------------------------------------

Elden brinner

Elden är lös och brinner
Den kommer aldrig släckas
Bara för en stund
Såg jag något annat
Något vilt och galet
Tårarna rinner
Glädjen försvinner
Goda tårar

Onda tårar

Vems tårar

Mina

Dina
-----------------------------------------------------------------------------

Drömmar

Onda jobbiga och känsliga
Väcker mig om natten jämt
Jag minns det mesta
Men vill bara glömma
Vissa långa
Vissa korta
Ofta samma tema
Båtar vatten stränder och vågor
Jag vill bara glömma
Och sluta drömma
De kommer om natten
Och väcker mig jämt
Varför inte om annat
Allt som har hänt
Jag vill bara glömma
Och drömma om nytt
Vackra ögon och hår som sot
Letar sig in
till min djupaste rot
Roten vill sprängas
Men alldeles för hård
Efter år
Efter år
Efter år
-----------------------------------------------------------------------------

Lämnad

Tittar och tittar
Det syns ingenting
Tiden du fanns
Bodde i en ring
Ringen klipptes sönder
Tre delar spreds
Saker skulle fördelas
Och arga vi blev
Ringar är vackra
Men känslan var fel
Drömmar har slutat
Att leta sig in
Nu bara saker
Vill slå mig omkring
Krossa förstöra glömma endel
Men vackra att se på
För oss som är fel
Krossa förstöra
Börja om på nytt
Tiden har gått
Och jag verkligen flytt

Stanna

vänta

se

på mig

---?------------------------------------------------------------------------

Alltid inom mig,,,,,,,,,,,, (del av sångtext)

Å jag minns första gången
Som du såg på mig och log
I ett stjärnfall av tystnad
Innan larmet på en krog
Så besjälande allt grått
Å så skimrande som då
Är du alltid inom mig
Är du alltid inom mig

Å jag minns första gången
Som jag slöt dig i min famn
Hur du skalv av förväntan
När du viskade mitt namn
Så förälskad och så himmelsk blå
Å så vacker som just då
Är du alltid inom mig
Är du alltid inom mig







Fri vers (Fri form) av Foten 5
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-02 03:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Foten 5
Foten 5