Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.12.02 fredag


Tänk på detta

Världens härskare och kommunisterna och nationalsocialisterna och till och med religionsutövare säger: Tänk de rätta tankarna!

Men jag säger: Tänk tankarna rätt!




Skapa | Skriva av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-12-02 10:14



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Ja, det kan vara ovant begrepp. Men du har kanske en ganska god verklighetsbild som du kan relatera kring när tankarna kommer. Vad jag försöker säga är att tankar inte kan förbjudas, även om man måste själv förhålla sig till varje tanke.

2022-12-05

  Peter G VIP
Hm. en spännande tanke du delar! men här finns ju en hel del tankefällor i texten om man tänker på vad du skriver.
Tanken känns inte helt färdigtänkt; nog är det en vacker tanke, att tänka tankarna rätt, men hur vet vi att vi gör det? vem kan avgöra vad som är rätt sätt att tänka tankarna?
Det finns helt enkelt inte någon så enkel lösning. Alla tycker nog att de tänker tankarna rätt!
vi är alla olika och våra tankar bör vara lika fria som vinden, men det är dom ju aldrig eftersom vi påverkas hela tiden av allt runtomkring...
ju mer jag tänker på det du skriver ju mer omöjlig blir din tanke, men tack för att du väckte mina tankar kring detta.
2022-12-05

  Irene Backström
Det gäller att krångla till det så mycket som möjligt..alla hjärnor kan bara inte tänka rätt och lika...en del är för korta andra milslånga.....
2022-12-02

  Solstrale VIP
Jag tycker det är tanken, den tanken, en var har, som i den kontexten den är, just tänket, ska vridas rätt…

Tänk tankarna rätt = gäller då i var situation och inte som ideologisk tanke…

Således är att "tänk tankarna rätt" något som kan praktiseras lätt… på var och ens eget sätt… dvs utan fordrande, inmutande av ideologiska föresatser/förevändningar…
2022-12-02

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Hur det går då? Det sa jag ju. Tänk tankarna rätt.
2022-12-02

    Sefarge VIP
Just det!
Det är diktatoriskt
Eller hur?
Själv tänker jag lite
Hit som dit. Sen
tänker ju andra
Efter eget huvud
Och ingen vill förstå
Den andre?
Hur går det då?

2022-12-02

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Tack. Varför ser du tankar som rätta och felaktiga. det är diktatoriskt egentligen.
2022-12-02

    Sefarge VIP
Kort uppkäftig provocerade skrivelse?
Om D.Trumf tänker de
Rätta tankarna och
Motståndarna tänker
De rätt tankarna så
Blir är som vanligt igen
Det gäller att tänka
De felaktiga tankarna
Ibland och försöka
förstå. ..?
;)

2022-12-02

  Irene Backström
Det låter riktigt Vettigt!
2022-12-02

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Tänk de rätta tankarna = Tänk de här tankarna
Tänk tankarna rätt = Reflektera över de tankar du har så du alltid kan skönja vad som är sant. Ungefär (inte helt genomarbetat)

2022-12-02

  kriya
vad är skillnaden?
2022-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP