Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mörkrum


Händelser i natten

Det tomma rummat det mörka rummet

Det inre rummet det yttre rummet

Ingen är där alla är där

Ljuset som aldrig tänds ljuset som alltid är tänt

De grå molnen och det gröna gräset

Fåglarna som flyger förbi fönstret

Tomheten som smyger omkring
någonstans i det tomma rummet

Ekot av en ensamhet dröjer kvar

Ensamaheten är enda sällskapet
när natten kallar till vakenhet

Klockan tickar i det mörka rummet
ekar i det mörka rummet

 

Tick tack tick tack




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-02 11:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Självvald isolering är att paddla i kända samt okända vatten i natten. Medan ovald ensamhet kan vara att längta dit där allting verkar kunna samlas efter hand, människor pratar ofta om längtan efter något eller någon. När någon sedan kommer så uppstår 'tjafset' om oväsentligheter och få saker som redan är gjorda och hända, går ju i alla fall att gnabbas om. Rummet på bilden ser ut som ett badrum, till för att fylla en mitt och mitt i natten fyller något sin funktion.
2022-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP