Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julstämning


Decembersläden

Decembersläden tar oss till en fantastiskt värld .
Snö , julgranar , glögg och ett hav av julpaket .
Tomtefar drar sin släde med många jultidningar
och dyra leksaker till både barn och vuxna .
Vi håller humöret uppe och sparar
varenda kvitto från varenda present
som vi ska betala sista januari.
Julmarknader ska vi arrangera och mysiga
julbord ska vi äta . Visst är det bra ,
men elräkningar och höga elpriser är på hög i
varenda hushåll, har vi inte glömt detta ?
Eldspisar , Ska tändas på julafton i Ukraina
och i andra fattiga länder , ingen jul utan fattigdom
har jag upplevt någon gång. Tv:n ska vara på ,
prick kl 15.00 på julafton en fin tradition. Men kanske ska vi göra som karl Bertil Jonsson och dela med oss av allt vi har till de fattiga och då vi kan skapa en egen Sherwoodskog . I dessa tider behöver vi trösta de mest fattiga och glömma girigheten för en kort stund om det är så att vi ska ta hand om varandra då.

©E Nordin




Fri vers (Fri form) av E Nordin VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-12-02 11:36



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Karl Bertil Jonsson och Sherwoodskogen~vilka fina förebilder…
Visst kan julen bli fin utan dyra julklappar och lyxig mat…
Gemenskap och omtanke läser jag in i dina ord som du tecknar så underbart!
2022-12-08

  BenGust VIP
Visst tänker man två gånger
inför fördyrat julfirande.
Kunde man fördröja julens ankomst
till tidig vår kanske man skulle utnyttja
den möjligheten.
Jul i minimalistisk anda
vore nåt att pröva.
2022-12-03

  Solstrale VIP
Ja att dela ett kalender-diktogram 24 luckor är en gåva värd namnet!

Trot eller ej jag bejakar alla att göra så som de behagar dem utan tvång så länge det inte skadar någon annan.

Exempel frivilligt umgänge eller inbjudan beroende på vad familj, barn, barnbarn önskar. Julafton kan det ju vara vilken dag som helst egentligen, bara fantasin som sätter gränser. Kolla Kalles julafton på midsommarafton eller på långfredag…

2022-12-02

    Sefarge VIP
God störande påminnelse
Har ej sett på"Kalles-jul"
På teven sen Millenium
-skiftet. Mår så bra(för
det) Stackars jäklar som
Fastnat i allt maniskt
påtvingat be..


2022-12-02

  Irene Backström
Är vi kanske blivna bortskämda för mycket och slutat bry oss!
2022-12-02
  > Nästa text
< Föregående

E Nordin
E Nordin VIP