Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Småstadsshamanism

Downtown, frowntown
jag hittar inte hem
bland dina raka linjer
de förleder mig,
ditt dova ljus
signalerar personalmöten
och någonstans
mellan Varuhuset och Lorry
får jag mitt
gamla jag tillbaka,
det behöver mig
men jag vill börja om,
bara böja om
dina linjer
lite ömt,
de som bär på doft
av thinner
och krossad dröm
som nån har drömt
de böjer vi till cirklar,
vi gör ett broderi
och bränner upp det,
i vackert raseri
sänder vi sen upp det,
ett stort fyrverkeri
som stannar dina klockor
på tolv,
och slipar dina vinklar
till noll,
så all din rastlöshet
blir trappsteg
för nån att klättra på,
till nån att sätta på
helt nya hyllor,
bland alla sneda fyllor,
och gråa neuroser
ska dina gömda skratt
alstra små metamorfoser,
bli heta röda tungor
som smeker dig i natt.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Lustverket VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-12-02 21:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En slags frenesi jag gillar i denna text. Kommer kanske ur/med spoken word-formatet, men jag gillar det i alla fall. Mer energi, känslan är ett djur som är redo att springa, med blicken redan fixerad på något långt borta, men fysiskt hålls tillbaka.
2023-05-05

    ej medlem längre
ah, kosmiskt, gör mig alltid glad att läsa.
2022-12-07

  kriya
det enda jag med säkerhet har lärt mig om den känslan du beskriver om att vilja ändra på någonting/någon är att man är klar med det.
2022-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP