Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Absolution


En upptäckt är privat

Vad vet en färglös fisk
i en djuphavsgrav
om färgerna
i en medeltida bonad?

Vad vet jag
om min vildhustru,
som jag försöker dölja?

Vad vet jag om mig,
som jag ivrigt förnekar?

Upptäckterna står och trängs
i vardagskläder;
närmar sig
i gråväder och betalningssvårigheter

Radions vibrerande låda
står på nattduksbordet
i sin väderleksmonolog

Who would have thought!?

Och i Lundströms bokradio
blommar strax nässlorna

Man är ensam
i sina ensamheter,
men man är inte ensam
om sina ensamheter

och en katt
hundra mil bort,
är min syndaförlåtelse




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-03 09:50



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Wow!Stor lyrisk förmedling
Av det yttre o inre
närvarande samt
frånvarande. ..?
2022-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP