Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Vi måste fortsätta jobba och kämpa". Politiska hinder ett kommandoschema


Varför heter Sverige Sverige och Rumänien Rumänien.

Varför heter Sverige Sverige? - YouTube

Efter att Nederländerna och Sverige gett upp sina motstånd mot Rumäniens anslutning till Schengenområdet fortsätter Österrikes inrikesminister att hindra Rumäniens tillträde till EU-området.
"Nu är det inte läge att rösta för en utvidgning, om systemet med yttre gränser inte fungerar. Att utöka ett trasigt system kan inte fungera. Situationen i Europa visar mycket tydligt att skyddet av de yttre gränserna har misslyckats, säger Karner, som är en del av det konservativa ÖVP-partiet, till Kurier.at
Österrikes inrikesminister uttalade sig från början mot Kroatiens, Rumäniens och Bulgariens anslutning till Schengenområdet.

 

En förstklassig fråga som få vet hur man ska svara på!

Vet du varför ditt land heter Rumänien ?

och sedan när få rumäner kan förklara varför deras land heter Rumänien eller varför de är rumäner.

Namnet "Rumänien" kommer från etnonymen "rumänska" och från namnet på det rumänska landet, provinsen söder om Karpaterna som går tillbaka till medeltiden, från 1300-talet.

Historiker säger att namnet "Rumänien" nämndes inofficiellt i tidningarna som dök upp före revolutionen 1848.


Enligt Banat-historikern Ioan Hategan sa att namnet på vårt land nära besläktat med det östromerska riket (eller det bysantinska riket). Det nuvarande namnet på staten dök upp för första gången, i denna form, på 1800-talet, men ursprunget är mycket äldre. Pasoptisterna valde detta ord för att förena dem som ändå kallade sig "rumäner".
 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-03 13:13



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack för det ursprungliga tillägget, det latinska språket härstammar från det rumänska språket, mycket intressant med historik fakta säger de senaste recensionerna. Jag hade för avsikt att bara koncentrera mig på den nuvarande kulturen. Om det också kommer lite skriven historia är det mycket bra. Jag tillbringade min ungdom i Arad-regionen, det ungerska folket och det rumänska folket har varit bröder i hundratals år. vissa vill något annat och anstiftar hat det är inte tillåtet i min värld, för ett decennium sedan kunde jag fortfarande ha ett acceptabelt samtal på ungerska, nu har jag helt glömt det, men detta hindrar mig inte från att behålla mina sunda demokratiska principer.
2022-12-04

  magdolna
https://en.wikipedia.org/wiki/Wallachia
2022-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP