Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som säger sitt

 

dagen målad med gråmoln
dimlager omfamnar våra visten
hjärtat mitt småler ur isspegeln
spröda hinnan invid gölens strand
rykande dyning rumsterar i kylan
ur min mun luftens utochinande
jag som genomskinlig inuti
där snurrar labyrinttankar
örndrömmar redo att lyfta ur boet
mitt i mörkret anas läppsamma ord
vag rödglöd om dej och mej
mot bakgrund av blånande tystnad

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-03 13:52



Bookmark and Share


  Minkki VIP
känsligt och vackert talar rösten
"luftens utochinande" vilken rolig ordskapelse!
2022-12-03

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt.
2022-12-03

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om ord och tankar färdiga att sväva ut i mörker och ljus.
2022-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Ingen ska tala om för någon annan vilka böcker han/hon "bör" läsa.
2022-12-03

  lodjuret/seglare VIP
Det finns så mycket att kunna tala om. Vilka böcker en själ bör läsa, filmer någon bör se, texter och författare till dikter och andra texter en vän bör ta del av och tycka om. Det där 'tycka om' och 'tycka om', beror just på uttalet, för betydelsen sedan, ungefär som att ord kan ha flera betydelser likt 'vår bil' och 'vår i luften... på olika språk det är just så. Utöver att kunna låta menande eller bara som sarkastisk, ironisk eller högst som kärleksfull. Hade min syster haft barn, hade de alla varit geniala, för hon o hennes man är det.
2022-12-03

  Larz Gustafsson VIP
En hemsk tid.
2022-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg