Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verkligheten är subjektiv - så ock när den sägs vara beskriven på ett sätt som anses vara objektiv ... i april 2013 då detta flöde publicerades tidigare här var verkligheten lite annorlunda än idag 2022


När du klappar mig på huvudet ...

... och med den självklarhet
blott du fylla rösten kan
försöker övertyga mig som man
att de trauman och otäckheter
jag upplevt och upplever
beror helt och fullt på
att jag inte ser verkligheten
så som den är i realiteten ...

Då föds en liten 
envis och numera
rätt så innerligt sliten
undran till liv inom mig ...

- Säger du det du säger
för att på ett konstruktivt
och handfast sätt lugna mig ...

... eller säger du det 
så som du gör
för att hålla verkligheten
när den känns för svår
för att du ska kunna ta dig den till
helt utanför 
och tillräckligt utom räckhåll
för att den inte ska riskera att beröra dig?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-04 05:30



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Bambleboozled.
2022-12-04

  Minkki VIP
En angelägen dialog Du lyfter fram på nytt. "Ta det inte så hårt" är lättare att säga åt andra - men kan man resonera med känslor?
2022-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP