Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåtor

Gåtor söker alltid svar
gällande när, hur och var.
Men för att gåtan lösa
finns hinder monstruösa,
som gåtans lösning gäckar.

Man vrider och man vänder,
läser rynkor i händer.
Siare och sierskor
säkert säger vad de tror
med spådomar de meckar.

Gåtor, svåra att lösa,
trots försök ambitiösa,
kan vi nog lämna därhän
för att undvika migrän.
Dolda i glömskans säckar.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-04 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström