Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Nu är det långkalsongernas tidevarv


För vissa personer indelas året i två klädkoder


Året har 12 månader och 4 årstider och 2 klädkoder. Varmt och kallt eller rättare sagt kortkalsonger och långkalsonger! Just nu är det långkalsongernas tidevarv. Snön ligger i drivor och högar, överallt och håller temperaturen på en kylig nivå. Jag är alltså beredd och klädd. Även uppepå. 

Sen finns det de som inte alls har denna indelning på året. För dessa gäller ENBART kortkalsonger. Någon huvudbonad bara då och då, enbart vid högtidliga tillfällen. Som öppnandet av riksdagen och liknande tillfällen (fredagens Bingolotto!).

Men för mig är det varmt och kallt som gäller. Alltså kortkalsonger och långkalsonger. Min mamma pratade om uttrycket "garderobssorg" och med det menade hon att de som inte hade kläder för alla väder hade det sorgligt i garderoben. Min kompis i Brandbergen saknar långkalsonger. Senaste gången han hade sådana på sig var då det var 30 minus i Boden. Detta hände sig 1967 då det var militärtjänstgöring. Då behövdes dessa innekläder. Men i Brandbergen är det alltid varmt. Enligt honom. Jag kollar alltid min mobil och säger den exempelvis, som idag, minus 2 grader så är det långkalsongerna som gäller.

Nu längtar jag till den tid då temperaturen klättrat uppåt, ovanför nollan. Om min mobil säger 5 plusgrader så kör jag inte dubbelt längre, då får kortkalsongerna hänga kvar medans långkalsonger får stanna kvar i garderoben.
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2022-12-05 07:54Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP