Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Flyktiga kinesiska medborgare tvingades återvända hem.

????????“???”__??? (archive.ph)
Serbien och Spanien, Frankrike tvångsutvisade nyligen
Rapport: Rumänien gick med på inrättandet av en förföljelsepolisstation av Kina. Italien är värd för det största antalet inofficiella kinesiska "polisstationer" i ett nätverk av mer än 100 över hela världen. Den norditalienska staden Milano har enligt uppgift använts av två lokala kinesiska offentliga säkerhetsbyråer som en europeisk testplats för polisens strategi att övervaka den kinesiska befolkningen utomlands och tvinga dissidenter att återvända hem. Medan både den inledande utredningen och åtalet fokuserar på inrättandet av inofficiella – illegala – polisstationer utan kunskap om värdländerna, tittar vi också på insatser som har godkänts i värdlandet.” Även om inrättandet av utländska kinesiska polisstationer utan samtycke från värdlandet är en allvarlig kränkning av territoriell och juridisk suveränitet - även om de "helt enkelt" tillhandahåller konsulära tjänster som att förnya pass eller körkort, enligt artiklarna 2-5 i 1963 års Wienkonvention om konsulära förbindelser - enligt deklarationerna från Folkrepubliken Kina (PRC) har vissa länder uttryckligen gått med på inrättandet av dessa tjänster och lokala brottsbekämpande styrkor, medan ambassader och/eller kinesiska konsulat har ett nära samarbete. med sektionerna på dessa platser. Som rapporten "Oönskade återvändanden" också visar består sådana metoder i att locka eller locka respektive personer till länder där repatriering är lättare, eller till och med kidnappning med hjälp av myndigheter i tredje land – förutom att trakassera dem (i värdländer) av agenter eller genom "övertalningsoperationer". Bevis för sådana fall har hittats, kopplade till kinesiska polisstationer i andra länder (se del 3 i rapporten Operation Convinced to Return). I detta sammanhang, även om inrättandet av utländska polisstationer med värdlandets samtycke och samarbete mellan denna station och lokala brottsbekämpande institutioner verkligen kan tillhandahålla en användbar tjänst för båda samhällena, är de en anledning till allvarlig oro och, liksom bilateral utlämning. . överenskommelser – dessa avtal bör sätta dem som riskerar förföljelse i Kina i hög beredskap när de överväger att resa till dessa länder. Enligt en artikel på den officiella webbplatsen för Kinas Nantong provinsregering, som inte längre är tillgänglig men vars innehåll fortfarande är tillgängligt på Legal Daily, Nantong Domestic and Overseas Police Service Center - med stöd från Department of Cooperation for International Public Security - sem undertecknade ett memorandum om bilateralt polissamarbete med polisavdelningen i Dobroesti, Rumänien och nådde enighet om polissamarbete med polisen i Johannesburg (Sydafrika) och Lusaka (Zambia) och Sverige. https://safeguarddefenders.com/sites/default/files/pdf/INvoluntary%20Returns.pdf

 

De säger också att de har etablerat direktkontakt med angolansk och kambodjansk polis, samtidigt som de skickar säkerhetspatrullteam för att "genomföra fältundersökningar och säkerhetsvägledning", sa Safeguard Defenders-rapporten.

Kina driver mer än 100 så kallade polisstationer runt om i världen för att övervaka, trakassera och repatriera sina medborgare i exil, enligt en rapport från den Madrid-baserade människorättskampanjgruppen Safeguard Defenders. Många av dessa sektioner är etablerade genom bilaterala säkerhetsavtal med värdländer i Europa och Afrika, hävdar rapporten, skriver Business Insider som citerar CNN.

https://www.businessinsider.com/china-operates-more-than-100-secret-police-stations-monitor-exiles-2022-12?r=US&IR=T

 
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-05 12:59Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP